First slide

Градска предузећа на реконструисаном Тргу републике

новембар 2, 2019

Неколико сати уочи поновног успостављања саобраћаја на Тргу републике, бројни грађани обишли су реконструисани простор централног градског трга. Неколико градских предузећа, уз присуство саобраћајне полиције и комуналне милиције, представили су своје акције, међу којима су најзначајнији програми из области безбедности у саобраћају, нарочито деце, и екологије.

Секретар за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима Дарко Главаш најавио је да се у 18 часова све саобраћајне површине пуштају за јавни превоз и динамички саобраћај, а да су већ сада бициклисти и мотоциклисти могли да се увере у функционалност трга и дају своју оцену о ономе штa је урађено.

Он је истакао и да је централни део овог простора, како је и планирано, послужио за представљање неколико традиционалних промотивних кампања, са акцентом на децу и њихову безбедност.

– Трг републике постао је препознатљив за организацију догађаја јер има невероватне могућности за то, a истовремено грађани су могли да се увере у функционалност и прилагођеност Трга републике свим категоријама корисника – рекао је Главаш и најавио да ће већ следеће недеље на овом простору бити организован четврти Фестивал фудбала, а након тога и активности у вези са традиционалном „Београдском зимом”.

Јавно комунално предузеће „Паркинг сервис”, са директором Андријом Чупковићем на челу, представило је своју традиционалну акцију „Ђаци вас моле, успорите поред школе”, као и крај сезоне акције „Паркирај и бициклирај”, која је трајала до 1. новембра.

ЈКП „Градска чистоћа” представило је акције „Бирам да рециклирам” и „Прљаво или чисто – није исто”, док су представници ГСП „Београд”, заједно са директором Радишом Момчиловићем, промовисали „Врабац сервис” и школске аутобусе, уз пригодне поклоне намењене ђацима првацима. Малишане је на реконструисаном Тргу републике забављао Миња Субота, хор „Чаролија” са Леонтином Вукомановић на челу, као и жонглери на штулама, а старији суграђани имали су прилику да виде изложбу старих аутомобила, олдтајмера.

Љубитељи вожње бицикла испробали су вожњу по новој бициклистичкој стази, а најмлађи посетиоци да уживају у музичком програму уз кловнове и друге забављаче.