Рециклажни динар

 

ЈКП „Градска чистоћа“ је уз подршку Секретаријата за образовање и дечју заштиту и уз сарадњу са компанијом „Секопак“, данас покренуло нову едукативну акцију „Рециклажни динар“. Акција треба да обухвати све основне школе на територији града Београда од којих ће „Градка чистоћа“ откупљивати рециклабилни отпад. Свим школама које буду учествовале у акцији „Градска чистоћа“ ће доставити судове за одлагање рециклабилног отпада које је донирала фирма „Секопак“, а потом по позиву долазити да те судове испразни и премери количине рециклабила како би на основу тога школама уплатила износ откупа сировина.

Средства уплаћена школама на основу „рециклажног динара“, образовне установе ће користити за обезбеђивање судова за одлагање рециклабилног и комуналног отпада, едукативне кампање, уређење школских дворишта…

Први уговор склопљен је 2. фебруара, са ОШ „Свети Сава“ на Врачару, којој је донирано 42 суда за одлагање рециклабила.

Вероватно се доста суграђана сећа да се некада у основним школама сакупљао стари папир који је ишао на рециклажу. То нас је и подстакло да неке старе, добре навике вратимо у београдске школе. Акцијом „Рециклажни динар“ најмлађи суграђани ће научити да отпад није само смеће, већ да његовим правилним одлагањем не само да чувамо животну средину, што је од непроцењивог значаја, већ да тако можемо и да уштедимо. Они ће сада добити прилику да ураде нешто за своју заједницу, али и да стекну навике правилног одлагања отпада. Очекујемо да ће се ако не све, онда бар велики број школа одазвати акцији, јер је како едукативна тако и корисна – рекао је Мирослав Богдановић, директор ЈКП „Градска чистоћа“.

Comments are closed