Еко – квиз

 

Јавно комунално предузеће „Градска чистоћа“ уз подршку Секретаријата за образовање и дечју заштиту Града Београда први пут до сада, организује такмичење београдских основаца у знању о екологији, рециклажи и правилном одлагању отпада, „Еко-квиз“.  У првом циклусу „Еко–квиза“ у школској 2014/2015 години учествује првопријављених 28 основних школа из Београда. Пријављивање је било организовано путем е-поште у ограниченом термину које је одредило ЈКП „Градска чистоћа“.

Први циклус „Еко-квиза“ је почео 06. децембра 2014. године, а такмичења ће бити одржавана суботама од 10h у просторијама дирекције ЈКП „Градска чистоћа“ у улици Мије Ковачевића бр. 4, и све до маја 2015. године. Испред сваке школе наступа екипа од четири члана и то по један ученик петог, шестог, седмог и осмог разреда.

ЈКП  „Градска чистоћа“ интезивно ради на подизању нивоа свести суграђана о значају заштите животне средине и нивоа информисаности о рециклажи и екологији као и савладавању основе еколошког бонтона. Зато смо и осмислили „Еко-квиз“ који је усмерен на едукацију наших младих суграђана, јер смо кроз досадашнје акције увидели да су они најмлађи у Београду често и они који највише поштују наше апеле и опомињу, нас старије, да водимо рачуна о средини у којој живимо. Зато смо им и дали прилику да се такмиче и да нам покажу све оно што знају о рециклажи, екологији и правилном одлагању отпада, али и да за своје знање буду награђени – рекао је директор ЈКП „Градска чистоћа“ Мирослав Богдановић.

 „Еко квиз“ је едукативног карактера, а жеља ЈКП „Градска чистоћа“ је да после дугогодишње сарадње са основним школама у Београду кроз едукативну кампању „Прљаво или чисто – није исто“ награди и оне који на најлепши начин виде разлику између прљавог и чистог, али и имају највише знања из области рециклаже и заштите животне средине.

Comments are closed