Акција пролећног чишћења на општини Чукарица

27 марта, 2019

Радници погона Чукарица ЈКП „Градска чистоћа“ су искористили лепо време, и спољашњу температуру која је у порасту у претходних неколико дана, да обрадују грађане те општине бројним активностима у циљу доприношења што чистијег животног окружења. У четвртак 21. и петак 22. марта 2019. године опране су све јавне површине у насељу Сремчица које су у надлежности „Градске чистоће“. Опран је и тротоар дуж Липовачке шуме и испражњени су сви судови за одлагање ситног отпада. Обзиром да је на снази зимски режим пословања, активности прања се обављају по потреби и само када то временски услови дозвољавају. Почетак редовног прања градских улица почиње првог априла и завршава се 15. новембра, али су наша возила већ изашла на улице Београда и почела са прањем.

На неколико аутобуских стајалишта у насељу Железник, у улицама Кнеза Вишеслава, Трговачкој и Лоле Рибара постављени су нови бетонски судови за одлагање ситног отпада. У зависности од прометности, на неким стајалиштима је појачан број судова а на неким су само замењени стари судови за нове. У плану је проширење те акције и на остала стајалишта општине Чукарица. Спољашња температура је ишла у корист и свима који су се бавили баштенским радовима, што је резултовало да се сваког дана поред контејнера стварају „дивље“ депоније поткресаног грања, или да се контејнери затрпавају грањем због чега није било могуће бацити комунални отпад у њих. Радници „Чистоће“ су уз помоћ механизације успели да рашчисте са неколико локација нешто више од 30 кубика разног отпада.

Апелујемо на суграђане да савесно одлажу отпад на места која су за то предвиђена,као и да продукте баштенских и грађевинских радова не одлажу поред контејнера већ да се обрате „Градској чистоћи“ која ће тај отпад покупити и депоновати по врло приступачној цени у складу са Ценовником. Несавесним понашањем и формирањем „дивљих“ депонија ружи се слика града и загађује животна средина.