Бесплатно одношење кабастог отпада

31 октобра, 2019

Београд, 31. октобар 2019. године – Екипе ЈКП „Градска чистоћа“ ће 2. и 3. новембра 2019. године бесплатно односити кабасти отпад са београдских улица. Суграђани непотребне кабасте ствари могу да оставе поред контејнера или испред својих дворишта, одакле ће их екипе „Чистоће“ уклонити.
Ова бесплатна акција традиционално се спроводи сваког првог викенда у месецу. Суграђани који располажу већим количинама отпада о томе могу обавестити службу „Позивни центар“ који је дежуран сваког првог викенда у месецу од 7 до 14 часова, на број телефона погона општине којој припадате.
„Чистоћа“ апелује на суграђане да искористе ову акцију како се кабасти отпад не би гомилао на јавним површинама осталим данима у месецу када се та услуга наплаћује.
Одношење кабастог отпада бесплатно је само за грађане Беoграда. Правни субјекти и предузетници услугу одношења кабастог отпада могу користити кад год имају потребу за тим и по изузетно повољним ценама, а услуга се плаћа по кубном метру однетог отпада и броју утрошених сати. Све информације о ценама и услугама „Градске чистоће“ доступне су и на сајту www.gradskacistoca.rs.