Бесплатно одношењe кабастог отпада

30 јануара, 2020

Екипе ЈКП „Градска чистоћа“ ће 1. и 2. фебруара 2020. године бесплатно односити кабасти отпад са београдских улица. Суграђани непотребне кабасте ствари могу да оставе поред контејнера или испред својих дворишта, одакле ће их екипе „Чистоће“ уклонити.

Акција бесплатног одношења кабастог отпада традиционално се спроводи сваког првог викенда у месецу већ више од 15 година.  Током  2019. године у овој акцији  прикупљено је око 73.960 кубика кабастог отпада, што значи да је акција за Београђане веома значајна и да на тај начин остварују и уштеду у кућном буџету. Иначе, ЈКП „Градска чистоћа“ стално прати потребе суграђана и током године организује бројне акције које доприносе брзом и ефикасном решавању проблема чистоће у граду.

„Чистоћа“ апелује на суграђане да искористе ову акцију како се кабасти отпад не би гомилао на јавним површинама осталим данима у месецу када се та услуга наплаћује. Суграђани који располажу већим количинама отпада, то могу да пријаве Позивном центру, који је дежуран током овог викенда од 6 до 14 часова, на број телефона 0800-000807, а позив је бесплатан.

Правни субјекти и предузетници услугу одношења кабастог отпада могу користити кад год имају потребу за тим и по изузетно повољним ценама, а услуга се плаћа по кубном метру однетог отпада и броју утрошених сати. Све информације о ценама и услугама „Градске чистоће“ доступне су и на сајту www.gradskacistoca.rs.