„Чистоћа“ наставља поделу канти домаћинствима

16 јуна, 2020

Београд, 16. јун 2020. године – ЈКП „Градска чистоћа“ наставља са радом на побољшању комуналне услуге коју пружа суграђанима. Један од начина за ефикасније и брже одношење смећа је примена технологије његовог сакупљања и одвожења путем ПВЦ канти. Део ГО Раковица, односно домаћинства на локацији Бањички пут, од данас су постали власници зелене ПВЦ канте намењене одлагању класичног комуналног отпада. Поред тога за потребе суграђана тог дела Раковице, постављено је и једно рециклажно острво за сепарацију отпада. Ово острво се састоји од три велика контејнера за одлагање папира, метала и пластике, тако да је суграђанима не само олакшано одлагање класичног комуналног отпада, већ им је омогућено и да рециклирају. На овај начин суграђанима свих делова Београда обезбеђујемо квалитетнију комуналну услугу, која поред комфора позитивно утиче и на заштиту животне средине, на подизање свести о рециклажи, али директнио и на њен развој и омасовљавање у главном граду Србије.

Суграђанима је током уручења канти предочена динамика пражњења и одвожења смећа, тако да је њихова једина обавеза да одређеним даном у недељи канте остављају испред својих капија, на улици, јер радници „Чистоће” немају право да улазе у приватан посед. Сви они који нису били у могућности да канте преузму током ове поделе, накнадно се могу јавити погону „Раковица”, како би добили канте за своје домаћинство.

НЕПОЗНАТА ЛИЦА СЕ ЛАЖНО ПРЕДСТАВЉАЈУ КАО РАДНИЦИ „ЧИСТОЋЕ“
У Великој Моштаници су се појавила непозната лица која се лажно представљају као радници ЈКП „Градска чистоћа“. Они покушавају да обману суграђане нудећи им услугу замене ПВЦ канти, које је „Чистоћа“ доставила суграђанима на коришћење. Суграђани који су, не знајући да се ради о лажним радницима „Чистоће“, предали канту, како би им наводно била замењена, су тако остали без канте. Упозоравамо суграђане да не наседају на овакве преваре и да запослени у ЈКП „Градска чистоћа“ на овакав начин не врше замену канти.
ЈКП „Градска чистоћа“ суграђане правовремено обавештава о свим својим активностима путем средстава јавног информисања, а све информације се могу наћи и на сајту предузећа. Апелујемо на суграђане да овакве случајеве пријаве надлежним органима.