„Чистоћа“ наставља уклањање „дивљих“ депонија

4 октобра, 2019

Екипе ЈКП „Градска чистоћа“, уз сарадњу и подршку Секретаријата за заштиту животне средине, су од јуна до краја септембра ове године, радиле на уклањању 33 нелегална сметлишта са седам београдских општина. Током акције која је трајала готово три месеца, са „дивљих“ депонија уклоњено је 7.480 кубика различитог отпада.
На уклањању „дивљих“ депонија радило се на територији ГО Вождовац, Раковица, Звездара, Нови Београд, Земун, Палилула и Чукарица. Акција се наставља, овога пута у сарадњи са ГО Сурчин. Планирано је да се са „дивље“ депоније која се налази у приградском насељу Петровчић у тој општини, распланира земља и шут, а уклони нешто више од 1.100 кубика отпада, како би се извршило санирање те депоније.
„Чистоћа“ још једном апелује на Београђане, али и правна лица и предузетнике, да не формирају „дивље“ депоније, јер поред тога што угрожавају животну средину и негативно утичу на здравље суграђана, дају и ружну слику о нашем граду, а њихово уклањање одузима и време и новац.
Из „Чистоће“ подсећају да је „Винча“ једина јавна депонија у Београду на коју се сме одлагати отпад, а да он не би завршавао на зеленим површинама, уз прилазне путеве и другим јавнни површинама, „Градска чистоћа“ нуди и различите погодности када је у питању одношење отпада који није класични комунални.
Сваког првог викенда у месецу, бесплатно, можете добити услугу одношења кабастог отпада, а када вам затреба услуга одношења шута, џакове у који тај шут можете да одложите, предузеће доноси такође бесплатно. Све информације можете добити, сваког радног дана од 07.00 до 15.00 часова, на број телефона погона општине којој припадате.