„Чистоћа“ поделила још 1046 зелених ПВЦ канти

9 октобра, 2023

на Чукарици

Београд, 9. октобар  2023. године – Екипе ЈКП „Градска чистоћа“ су протеклог викенда, поделиле још 1046 зелених ПВЦ канти за одлагање класичног комуналног отпада индивидуалним домаћинствима у општини Чукарица.  

То значи да је преко хиљаду  домаћинстава у насељима ове београдске општине добило нове зелене ПВЦ канте које су им  екипе ЈКП „Градска чистоћа“ доставиле на кућне адресе и том приликом замениле старе, оштећене, и дотрајале које нису биле погодне за даљу употребу.

Технологијом одношења смећа путем канти, суграђанима се олакшава одлагање и избацивање отпада,  те пружа квалитетнија комунална услуга.

Током уручења канти, суграђанима је додатно предочена динамика пражњења и одвожења смећа, тако да је њихова једина обавеза да одређеним даном у седмици канте остављају испред својих капија, на улици, јер комунални радници „Чистоће“ не улазе у приватне поседе.

Суграђани који нису били у могућности да канте преузму током ове поделе, накнадно се могу јавити погону ЈКП „Градска чистоћа“ у општини у којој живе, како би договорили преузимање канте за своје домаћинство.

До сад, индивидуалним домаћинствима на територији Београда подељено је укупно око 75.000 зелених ПВЦ канти за одлагање класичног комуналног отпада.