Други напад у овој седмици на раднике „Чистоће“

24 јуна, 2022

Београд, 24. јун 2022. године – Јуче, нешто после 23 часа, у Улици Јованке Радаковић на Звездари нападнути су  два комунална радника и  возач камиона ЈКП „Градска чистоћа“ при чему је возач камиона  Жељко Ађи задобио лакше телесне повреде у пределу рамена, шаке и леђа.

До инцидента је дошло када је непозната мушка особа у касним вечерњим часовима  прво вербално  а потом и физчки насрнула на екипу „Чистоће“ која је у том тренутку  обављала свој редовни посао пражњења  судова за комунални отпад.

Захваљујући брзој реакцији припадника МУП-а који су одмах изашли на терен, овај напад на запослене у „Чистоћи“ је окончан, а нападач је приведен. Возач камиона Жељко Ађи превезен је колима Хитне помоћи у Клиничко болнички центар „Звездара“ где му је указана помоћ.

– Огорчен сам због  све учесталијих напада на наше раднике који часно и предано раде свој посао, за добробит свих суграђана.  Ово је већ други напад у овој седмици где наши запослени доживљавају вербално и физчко насиље током обављања својих редовних радних задатака. Предузећемо све неопходне законске мере, јер је предузеће у обавези да заштити све своје запослене.  Никада нећемо толерисати нити један вид насиља. Апелујем на грађане да имају у виду труд и посвећеност наших комуналних радника, као и значај посла који обављају за све нас, те да се уздрже и омогуће запосленима да несметано обављају свој посао – рекао је Марко Попадић, директор ЈКП „Градска чистоћа“.