Екипе „Чистоће“ и сутра настављају акције сузбијања комараца

4 августа, 2022

Београд, 4. август 2022. године –  Сектор екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа“ и сутра настављa са акцијом  сузбијања одраслих јединки комараца на територији града Београда уређајима са земље.

У петак 5. августа 2022. године, у периоду од 21.00 часа до поноћи eкипе „Чистоће“ вршиће третман сузбијања одраслих јединки комараца, на следећим локацијама: Бојчинска шума, насип Прогар код Тарзан плаже и Наутичког села, насип Прогар – Бољевци – Јаково, СЦ „Сурчин“, Бежанијско гробље и Забран.

Препарат који екипе ЈКП „Градска чистоћа“ користе за третман термалног замагљивања одраслих јединки комараца са земље регистрован је од стране Министарства за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа, што значи да грађани нису у опасности због употребе препарата, те да нема разлога за страх.

Апелујемо на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Суграђани сваког радног дана од 7.00 до 15.00 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца позивом на бесплатан број телефона 0800–000807 или путем електронске поште на адресу ekologija@gradskacistoca.rs