Екипе „Чистоће“ настављају сузбијање комараца са земље

22 јула, 2020

Сектор екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа“, док се не стекну повољни метеоролошки услови за подизање привредне авијације као додатних мера у борби против комараца, наставља интензивно сузбијање ових инсеката уређајима са земље.

У среду, 22. јула, екипе Сектора екологије и унапређења животне средине, вршиће третман сузбијања одраслих форми комараца уређајима са земље на 33 локалитета у Београду.

Током јутарње акције која ће почети у 03:00 часа обухватиће се површине Миљаковачка шума, Миљаковачки виногради, Миљаковачке стазе, СЦ Јајинци, Раковица село, Бањичка шума, Јајинци 1, 2, 3 и 4. Вечерњом акцијом која почиње од 18:00 часова третираће се површине Ресник 1 и 2, Калуђерица 1, 2, 3, 4 и 5, Велика Моштаница 1 и 2, Лештане 1, 2 и 3, Болеч 1 и 2, као и Кумодраж село.

Друга вечерња акција почиње у 21:00 час, када ће екипе предузећа сузбијање одраслих форми комараца спроводити у Кошутњаку, Топчидерсом парку и гробљу, Хајд парку, Звездарској шуми, Шумицама, Новом гробљу, Ади Циганлији и Макишу.

Суграђани сваког радног дана од 07:00 до 15:00 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца путем електронске поште на адресу ekologija@gradskacistoca.rs