ЈКП „ГРАДСКА ЧИСТОЋА“ ПОДНЕЛО ТУЖБЕ ЗБОГ ОБМАЊИВАЊА ЈАВНОСТИ

19 фебруара, 2020

Београд, 19. фебруар 2020. године – ЈКП „Градска чистоћа“ Београд, одбацује као неосноване и нетачне све изнете тврдње, које је јавности у свом саопштењу пласирао Синдикат „Слога“ и господин Богосав Нешовић коме је Упозорење да су се стекли услови за отказ Уговора о раду, уручено пре него се својим дописом обратио градоначелнику Београда, износећи у њему бројне неистине, а све са циљем да се освети руководству предузећа.
Наиме, крајем прошле године надлежни органи су утврдили да је Нешовић лажирао документацију о завршеној средњој школи која је била основни услов за заснивање радног односа, те је донета одлука у складу са законом.

Јасно је да се незавидна ситуација у којој се, својом кривицом, нашао Нешовић, злоупотребљава и користи у сврхе политичке кампање, а да се злонамерне инсинуације у рукама политичких пијуна користе као оруђе за каљање угледа и части директора ЈКП „Градска чистоћа“ Београд, Марка Попадића.

Предузеће више неће реаговати на клевете које се пласирају јавности кроз медије, јер они нису адреса за решавање оваквих спорова, већ правосудни органи којима је против председника синдиката „Слога“, Жељка Веселиновића и Богосава Нешовића поднета тужба због повреде части и угледа, намерним изношењем нетачних информација у јавност о разлозима за добијање отказа господина Нешовића.

Веселиновић и Нешовић ће уместо обмањивања јавности путем медија, своје тврдње моћи да докажу на суду и очекујемо разумевање медија што се до завршетка судског спора ЈКП „Градска чистоћа“ Београд, по овом питању, више неће оглашавати.