ЈКП „Градска чистоћа“ почело замену дотрајалих контејнера

3 марта, 2020

Београд, 03. март 2020. године – Јавно комунално предузеће „Градска чистоћа” у координацији са београдским општинама, отпочело је акцију замене око хиљаду дотајалих и оштећених контејнера постављених на београдским улицама.

ЈКП „Градска чистоћа“ планира да у наредна три месеца, са улица свих десет београдских општина, које су у надлежности предузећа, повуче надземне контејнере који су у најлошијем стању и замени их потпуно новим контејнерима.

 

Акција је почела ове недеље заменом 110 старих контејнера на улицама ГО Раковица у насељима Петлово брдо, Стара Раковица и Миљаковац 2, а по завршетку наставиће се и на преосталих девет београдских општина.

Марко Попадић, директор ЈКП „Градска чистоћа“, каже да је замена контејнера повремено неопходна.
– Доста старих контејнера дотраје, на некима недостају поклопци, на некима точкићи, док су неки у потпуности уништени, јер током грејне сезоне, често буду жртве несмотреног одлагања жара и пепела. Заменом контејнера побољшавамо не само изглед града, већ и квалитет комуналне услуге, али и олакшавамо посао нашим комуналним радницима, јер поклопци онемогућавају расипање отпада поред контејнера, док точкићи олакшавају њихово померање – истиче Попадић.

„Чистоћа” подсећа суграђане да судови за одлагање отпада нису само инвентар Града Београда и ЈКП „Градска чистоћа”, већ да припадају и свим Београђанима, те апелује на грађане да правилним коришћењем помогну да их очувамо како би што дуже били у употреби.