Малишани се возили „смећарцима“

26 октобра, 2019

Београд, 26. октобар 2019. године – ЈКП „Градска чистоћа“ је данас отворило своја врата за све заинтересоване суграђане, а посебно за децу београдских вртића, која су три сата провела у кругу предузећа. Децу у пратњи родитеља, бака дека и васпитача су дочекали радници „Чистоће“ спремни да их провозају „смећарцима“, ауточистилицама, цистернама и да им покажу и објасне на који начин се свакодневно одржава чистоћа у граду, али и колико је важна рециклажа за очување и добробит Београда и планете.
„Веома је важно да од малих ногу деца схвате значај очувања и бриге о животној средини, али и да виде колико је тежак посао одржавања чистоће у великом граду, који наши запослени даноноћно ревносно и вредно обављају, без обзира на потешкоће са којима се сусрећу и, врло често, неповољне временске услове. Надам се да ће, после ове посете, наши мали суграђани бити решени да више воде рачуна о чистоћи у свом окружењу, па ће на тај начин много помоћи и нама“ рекао је Марко Попадић, директор ЈКП „Градска чистоћа“ и нагласио: „До данас смо већ створили озбиљну мрежу и развили погоне који се баве искључиво прикупљањем и селекцијом рециклажног отпада, али пуно тога смо урадили и радићемо на подизању свести суграђана и стварању потребе да се одговарајући отпад селектује и рециклира, што је кључ свега.“
Само рециклажом отпада могуће је сачувати здраву планету, како би имали квалитетне намирнице и зато се данашњој акцији прикључило и ЈКП „Градске пијаце“, које је обезбедило свеже воће за све посетиоце.
“Градске пијаце“ се са задовољством одазову догађајима чији је циљ здрав начин живота уз здраве и свеже намирнице које представљају синоним београдских пијаца. С обзиром да нам долази време вируса и грипа, пијаце су право место да ојачамо организам, а овакве манифестације идеална прилика да на један креативан начин подсетимо на значај београдских пијаца у животу наших суграђана“, рекла је Маја Тинтор, представник ЈКП „Градске пијаце“.

Креативна мама, Душица Стаменковић, позната и као Игнјатова мама, је за све малишане организовала креативну радионицу на којој је децу и родитеље научила како да на веома интересантан и креативан начин сервирају здраве оброке својој деци и тако их подстакну да се здраво хране.

Представници „Градске чистоће“ су са посетиоцима разговарали и о проблемима које имају у својим насељима, па ће бити предузете потребне мере да се реше проблеми које су суграђани пријавили, а који су у надлежности овог предузећа.