Мере сузбијања ларви комараца

21 априла, 2020

Екипе ЈКП „Градска чистоћа“ су у последњих месец дана спровеле мере сузбијања ларви комараца на отвореним површинама, са земље, на око 1.500 хектара у Београду.

Директор ЈКП „Градска чистоћа“, Марко Попадић и заменик градоначелника Београда, Горан Весић, обишли су данас екипе предузећа ангажоване на сузбијању ларви комараца на територији леве обале Дунава.

Директор Попадић је подсетио да се сузбијање лави ових инсеката са земље, обавља на 12.000 хектара у Београду.
– У обавези смо да до октобра завршимо мере сузбијања ларви комараца на територији Београда. До сада смо обухватили каналске мреже на левој обали Дунава у правцима ка Зрењанину и ка Панчеву, каналске мреже десне обале Саве и то у Макишком и Сурчинском пољу, Остружници, и на делу Умке, као и подручје општине Нови Београд у пределу насипа од блока 45, до моста Остружнице – казао је Попадић.

Он је објаснио да се до локалитета на којима је неопходно изврсити сузбијање ларви комараца, долази сталним мониторингом стручних служби, праћењем ситуације на терену услед климатских промена, а у обзир се узимају и пријаве суграђана.

– Током следеће недеље настављамо континуирано сузбијање ларви комараца на осталим воденим каналима и потенцијалним жариштима, а највише пажње ћемо посветити приобаљу – рекао је Попадић.