Напад на раднике ЈКП „Градска чистоћа“ Београд

21 фебруара, 2020

Београд, 21. фебруар 2020. године – Инцидент који се догодио синоћ око 20:30 часова на погону Палилула ЈКП „Градска чистоћа“ Београд, се, захваљујући правовременој реакцији пословође тог погона и брзом и ефикасном интервенцијом полиције, на сву срећу, завршио без трагичних последица.

Током примопредаје смене запослених, док је рампа на погону била подигнута због проласка камиона, непознато лице, је оглушујући се на упозорење обезбеђења, извршило неовлашћени упад на простор погона Палилула и том прилико вербално напало возача Д.Ђ. покушавајући да га испровоцира и изазове физички обрачун. Како возач предузећа није реаговао, већ се трудио да остане прибран, револтирано лице је почело да удара у камион „Чистоће“ при томе претећи како ће „све да побије“, а потом је напустио простор погона претећи да ће довести „своје синове“.

Пословођа погона је одмах позвао полицију, а десет минута касније, када се непознати нападач у пратњи још два лица вратио на погон, стигла је полицијска патрола и спречила трагедију. Два лица су приведена, а испоставило се да је једно лице са собом ималo и хладно оружје.

Овај напад указује на чињеницу да није само руководство ЈКП „Градска чистоћа” на мети изманипулисаних појединаца који обмањују јавност и нарушавају углед и част ширењем неистина путем медија. На мети су сада и наши радници који поштено раде за добробит целог друштва, иако смо веровали да је са таквим вандализмом завршено прошле године, када је група непознатих лица, после протеста „1 од 5 милиона“ напала раднике предузећа док су чистили Теразијски тунел.