Наставак другог круга пете сезоне „Еко-квиза“

4 марта, 2019

ЈКП „Градска чистоћа“ и у школској 2018/2019. години организује „Еко-квиз“ такмичење у знању о екологији, рециклажи и заштити животне средине за ученике од петог до осмог разреда. Још једно такмичење другог круга пете сезоне одржано је у петак 01. марта у просторијама дирекције ЈКП „Градска чистоћа“, у улици Мије Ковачевића бр. 4.

У знању су се надметали ученици ОШ „Љуба Ненадовић“, ОШ „Посавски партизани“, ОШ „Ђура Јакшић“, ОШ „Васа Чарапић“ и ОШ „Светозар Марковић“. У даљи ток такмичења пласирале су се ОШ „Љуба Ненадовић“, ОШ „Ђура Јакшић“ и ОШ „Светозар Марковић“.

Циљ „Еко – квиза“ је подизање нивоа свести основаца о значају заштите животне средине и нивоа информисаности о рециклажи и екологији. Такмичења ће бити одржавана сваког петка у просторијама дирекције предузећа. Испред сваке школе наступа екипа од четири члана и то по један ученик петог, шестог, седмог и осмог разреда. За најбоље учеснике „Еко-квиза“ ЈКП „Градска чистоћа“ обезбедило је вредне награде, а најбоља школа представљаће град Београд на наредном републичком такмичењу које ће се одржати у мају 2019. године.  „Еко–квиз“ се тренутно одржава у 16 градова у Србији.