Наставак такмичења пете сезоне „Еко-квиза“

14 децембра, 2018

ЈКП „Градска` чистоћа“ и у школској 2018/2019. години организује „Еко-квиз“ на тему „Прљаво или чисто-није исто“, за ученике од петог до осмог разреда. Наставак такмичења пете сезоне „Еко-квиза“ одржаће се у петак 14. Децембра 2018. године са почетком у 12 часова у просторијама дирекције ЈКП „Градска чистоћа“ у улици Мије Ковачевића бр. 4.

Подршку  „Еко – квизу“  дали су Министарство заштите животне средине, Скупштина града Београда, Секретаријат за заштиту животне средине, Секретаријат за образовање и дечију заштиту града Београда, као и бројне локалне самоуправе.

Основне школе које ће се такмичити 14.12.2018. године су ОШ „Краљ Петар 1 Карађорђевић“, ОШ „Стеван Сремац“ , ОШ „Бранко Радичевић“ и ОШ „Љуба Ненадовић“. У даљи ток такмичења пласирале су се ОШ „Љуба Ненадовић“ и “, ОШ „Стеван Сремац“ .

Циљ „Еко – квиза“ је подизање нивоа свести основаца о значају животне средине и нивоа информисаности о рециклажи и екологији. Такмичења ће бити одржавана петком у просторијама дирекције ЈКП „Градска чистоћа“ у улици Мије Ковачевића бр. 4, Београд. Испред сваке школе наступа екипа од четири члана и то по један ученик петог, шестог, седмог и осмог разреда. За најбоље учеснике „Еко-квиза“ ЈКП „Градска чистоћа“ обезбедило је вредне награде, а најбоља школа представљаће град Београд на наредном републичком такмичењу које ће се одржати у мају 2019. године.  „Еко – квиз“ се тренутно одржава у 14. градова и општина у Србији.