Наставак такмичења првог круга пете сезоне „Еко-квиза“

11 јануара, 2019

ЈКП „Градска` чистоћа“ и у школској 2018/2019. години организује „Еко-квиз“ на тему „Прљаво или чисто-није исто“, за ученике од петог до осмог разреда. Наставак такмичења пете сезоне „Еко-квиза“ одржано је у петак 11. јануара 2019. године у просторијама дирекције ЈКП „Градска чистоћа“ у улици Мије Ковачевића бр. 4.

Основне школе које су учествовале 11.01.2019. године у термину од 9 часова су ОШ „Краљ Петар 2 Карађорђевић“, ОШ „Вељко Дугошевић“ , ОШ „Вук Караџић“ и ОШ „Стеван Дукић“, а у термину од 12 часова учествовале су: ОШ „Десанка Максимовић“, ОШ „Светозар Марковић“, ОШ „Сава Шумановић“ и ОШ „Никола Тесла“. У даљи ток такмичења пласирале су се ОШ „Вељко Дугошевић“, ОШ „Вук Караџић“, ОШ „Светозар Марковић“ и ОШ „Сава Шумановић“.

Циљ „Еко – квиза“ је подизање нивоа свести основаца о значају животне средине и нивоа информисаности о рециклажи и екологији. Такмичења ће бити одржавана петком у просторијама дирекције ЈКП „Градска чистоћа“ у улици Мије Ковачевића бр. 4, Београд. Испред сваке школе наступа екипа од четири члана и то по један ученик петог, шестог, седмог и осмог разреда. За најбоље учеснике „Еко-квиза“ ЈКП „Градска чистоћа“ обезбедило је вредне награде, а најбоља школа представљаће град Београд на наредном републичком такмичењу које ће се одржати у мају 2019. године. „Еко – квиз“ се тренутно одржава у 14. градова и општина у Србији.

Подршку  „Еко – квизу“  дали су Министарство заштите животне средине, Скупштина града Београда, Секретаријат за заштиту животне средине, Секретаријат за образовање и дечију заштиту града Београда, као и бројне локалне самоуправе.