Наставља се подела плавих канти за рециклажу у…

24 децембра, 2021

Београд, 24. децембар 2021. године – ЈКП „Градска чистоћа” током дана викенда 25. и 26. децембра наставља поделу плавих  ПВЦ канти за домаћинства на територији  ГО Сурчин. У наредном периоду око 6.000 на овој градској општини постаће власници канти намењених одлагању рециклабила и део рециклажне мреже која се оваквим акцијама свакодневно шири  у Београду.

До сада су плаве канте достављене за 1.600 домаћинстава у Сурчину, а током предстојеће подле планира се обухват још 1.200 домаћинстава. Акција се наставља и наредних викенда док свих 6.000 домаћинстава не добију своју канту.

У овом делу Београда домаћинства већ поседују зелену канту за одлагање класичног комуналног отпада, а поделом и плавих канти намењених одлагању рециклабила суграђани из Сурчина ће моћи на једноставан, али ефикасан начин да се прикључе систему рециклаже. На тај начин заједно са суграђанима бринемо о животној средини, подижемо свест о важности рециклаже и радимо на њеном омасовљавању у Београду. Током уручења канти, које ће бити обављено од 08.00 до 14.00 часова, суграђанима ће бити предочена динамика пражњења и одвожења смећа, тако да је једина њихова обавеза да одређеним даном у недељи канте остављају испред својих капија, на улици, јер радници „Чистоће” не улазе у приватан посед. Они који не буду у могућности да канте преузму током ове поделе, накнадно се могу јавити погону ЈКП „Градска чистоћа“ Земун, како би договорили преузимање канте за своје домаћинство.