НАСТАВЉА СЕ СУЗБИЈАЊЕ КОМАРАЦА СА ЗЕМЉЕ

4 августа, 2021

Београд, 4. август 2021. године – Сектор екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа“  наставља и данас акцију сузбијања одраслих форми комараца уређајима са земље на јавним површинама на територији града Београда.

Третман  сузбијања комараца спроводиће се у периоду од 19.30 до 24.00 часа и обухватиће jезеро Велико блато, Овчански Себеш, Рева, насип од Панчевачког моста ка Малом рају, Мали Рај, Азилантски центар, насип од Панчевачког моста ка Црвенки, Јојкићев Дунавац, Црвенка, Пут ка Старој Борчи, канали у М.Борисављевића,  Ада Хуја, Вишњица уз Дунав, Крњача, Партизански блок, Браћа Марић, Котеж, Борча преток, Мали збег, Попова бара, Oвча, Падинска скела, гробље Мали збег, Борча, Ботаничка башта

Препарат који се користи за сузбијање комараца регистрован је од стране Министарстава за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа. Безбедан је по здравље људи и животиња, па суграђани не треба да страхују, већ уколико им смета мирис препарата, савет је да се удаље од места где се третман спроводи и да затворе прозоре.

Апелујемо на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција.

Житељи Београда сваког радног дана од 07.00 до 15.00 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца путем електронске поште на адресу ekologija@gradskacistoca.rs