НАСТАВЉА СЕ СУЗБИЈАЊЕ КОМАРАЦА СА ЗЕМЉЕ

6 августа, 2021

Београд, 6. август 2021. године – Сектор екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа“  наставља и данас акцију сузбијања одраслих форми комараца уређајима са земље на јавним површинама на територији града Београда.

Третман  сузбијања комараца спроводиће се у периоду од 19.30 до 24.00 часа и обухватиће следеће локације jезеро Велико блато,  Овчански Себеш,  Рева,  Бањичка шума,  Шумице,   Хајд парк,   Кошутњак,   Топчидерски парк,   Топчидерско гробље,  Крњача,  Партизански блок,  Браћа Марић,  од Табановачке до Витановачке улице,   од Витановачке до Кружног пута Вождовац,  Медаковић 2,   Браће Јерковић,   Степа Степановић,  Индире Ганди,  Браће Срнић,  Шумице,  Лекино брдо,   Коњарник,   Цветанова Ћуприја,   Војводе Влаховићa,   Земун Поље.

Препарат који се користи за сузбијање комараца регистрован је од стране Министарстава за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа. Безбедан је по здравље људи и животиња, па суграђани не треба да страхују, већ уколико им смета мирис препарата, савет је да се удаље од места где се третман спроводи и да затворе прозоре.

Апелујемо на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција.

Житељи Београда сваког радног дана од 07.00 до 15.00 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца путем електронске поште на адресу ekologija@gradskacistoca.rs