НАСТАВЉА СЕ СУЗБИЈАЊЕ КОМАРАЦА СА ЗЕМЉЕ

2 септембра, 2021

Београд, 2. август 2021. године – Сектор екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа“ уколико временске прилике дозволе, у петак 3. августа наставља акција сузбијања одраслих јединки комараца уређајима са земље на јавним површинама територије града Београда.

Планирана акција сузбијања одраслих форми комараца, уколико временске прилике то дозволе, спровешће се 3. августа у термину од 18.00 до 24.00 часова и обухватиће локације СП „Јајинци“, Раковица село, Зуце, Бели Поток, Пиносава, Рушањ, Нова Галеника, део Батајнице, Алтина 1, Алтина 2, Плави Хоризонти, Школско добро, Земун Поље, Батајница 1, насеље Економија, Батајница 2, Батајница 3, Батајница 4 и Шангај.

Препарат који се користи за сузбијање комараца регистрован је од стране Министарстава за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа. Безбедан је по здравље људи и животиња, па суграђани не треба да страхују, већ уколико им смета мирис препарата, савет је да се удаље од места где се третман спроводи и да затворе прозоре.

Апелујемо на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Житељи Београда сваког радног дана од 07.00 до 15.00 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца путем електронске поште на адресу ekologija@gradskacistoca.rs