НАСТАВЉА СЕ СУЗБИЈАЊЕ КОМАРАЦА СА ЗЕМЉЕ

16 јуна, 2021

Београд, 16. јун 2021. године – Сектор екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа“  наставља и сутра акцију сузбијања одраслих форми комараца уређајима са земље на јавним површинама на територији града Београда.

Третман  сузбијања комараца спроводиће се  у периоду од 19:00 до 24:00 часа и обухватиће локације Ада Хуја, Вишњица до Беле стене, Сланци, Велико село, гробље Лешће, Гроцка, Брестовик, Винча, Ритопек, Пиносава, Зуце, Бели Поток, Авала, Шупља Стена, Трешња, Раља, Заклопача, Врчин, Гроцка обала и Грочанска ада, Калуђерица 1, Калуђерица 2, Калуђерица 3, Калуђерица 4, Калуђерица 5, Калуђерица 6, Лештане 1, Лештане 2, Лештане 3, Мали Мокри Луг 3, Болеч 1, Болеч 2, Винча 1, Винча 2, Гроцка 1 и Гроцка 2.

Препарат који се користи за сузбијање комараца регистрован је од стране Министарстава за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа. Безбедан је по здравље људи и животиња, па суграђани не треба да страхују, већ уколико им смета мирис препарата, савет је да се удаље од места где се третман спроводи и да затворе прозоре.

Апелујемо на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција.