НАСТАВЉА СЕ СУЗБИЈАЊЕ КОМАРАЦА СА ЗЕМЉЕ

21 јуна, 2021

Београд, 21. јун 2021. године – Сектор екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа“  наставља и сутра акцију сузбијања одраслих форми комараца уређајима са земље на јавним површинама на територији града Београда.

Третман  сузбијања комараца спроводиће се  у периоду од 20:00 до 24:00 часа и обухватиће локације Винча уз Дунав, Ритопек, Гроцка уз Дунав, Брестовик, Рушањ, Заклопача, Врчин , Рипањ, Шупља стена, Обреновац – Вукићевица,  Обреновац – Кртинска,  Обреновац – Конатице, Стара Карабурма,  Вишњица , Вишњичка бања 1, од Н.гробља до Звездарске шуме, Лион, Карабурма, Ћалије, Миријево 1, Миријево 2, Миријево 3, Зелено брдо, Коњарник 1, Мали Мокри Луг 1, Мали Мокри Луг 2, Мали Мокри Луг 3 и Велики Мокри Луг.

Препарат који се користи за сузбијање комараца регистрован је од стране Министарстава за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа. Безбедан је по здравље људи и животиња, па суграђани не треба да страхују, већ уколико им смета мирис препарата, савет је да се удаље од места где се третман спроводи и да затворе прозоре.

Апелујемо на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција.