Наставља се сузбијање комараца са земље

12 јула, 2021

Београд, 12. јул 2021. године – Сектор екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа“  наставља и данас акцију сузбијања одраслих форми комараца уређајима са земље на јавним површинама на територији града Београда.

Третман  сузбијања комараца спроводиће се  у периоду од 20.00 до 24.00 часа и обухватиће локације Ада Циганлија, Макиш, Ада Међица, Умка 1, Умка 2, Остружница 1, Остружница 2, Земун Горњи град, Земун Доњи град, Ретензија, Старо Сајмиште, Парк Пријатељства, Ушће, Земунски кеј, Блок 44,45, Блок 70,70А, Кула Небојша, Доњи Kалемегдан и Дунавски кеј.

Препарат који се користи за сузбијање комараца регистрован је од стране Министарстава за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа. Безбедан је по здравље људи и животиња, па суграђани не треба да страхују, већ уколико им смета мирис препарата, савет је да се удаље од места где се третман спроводи и да затворе прозоре.

Апелујемо на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција.

 Третман ће се спровести уколико временске прилике то дозволе. Уколико се локални хидрометеоролошки услови промене, односно временске прилике не буду повољне за спровођење хемијског третмана сузбијања одраслих форми комараца, акција се одлаже за наредни дан.