НАСТАВЉА СЕ СУЗБИЈАЊЕ КОМАРАЦА СА ЗЕМЉЕ И ВОДЕ

30 августа, 2021

Београд, 30. август 2021. године – Сектор екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа“ уколико временске прилике дозволе, у уторак 31. августа наставља акција сузбијања одраслих јединки комараца уређајима са земље и воде на јавним површинама територије града Београда.

Планирана акција сузбијања одраслих форми комараца ће се 31. августа спроводити у термину од 18.00 до 24.00 часова и обухватиће локације Липовичка шума, Ранжирна станица, гробље Орловвача, Ада Циганлија, насеље Макиш колонија, Миљаковачка шума, Сунчани брег, Умка – Остружница (сузбијање са воде), Железник, Ресник, Видиковац, Скојевско насеље, Кијево и Петлово брдо.

Препарат који се користи за сузбијање комараца регистрован је од стране Министарстава за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа. Безбедан је по здравље људи и животиња, па суграђани не треба да страхују, већ уколико им смета мирис препарата, савет је да се удаље од места где се третман спроводи и да затворе прозоре.

Апелујемо на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Житељи Београда сваког радног дана од 07.00 до 15.00 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца путем електронске поште на адресу ekologija@gradskacistoca.rs