НАСТАВЉА СЕ СУЗБИЈАЊЕ КОМАРАЦА

27 августа, 2021

Београд, 27. август 2021. године – Сектор екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа“ уколико временске прилике дозволе, планира настављање акција сузбијања одраслих јединки комараца уређајима са земље, воде и из ваздуха, на јавним површинама територије града Београда.

Планирана акција сузбијања одраслих форми комараца уређајима са земље ће се 30. августа спроводити у термину од 18.00 до 24.00 часова и обухватиће локације Бежанијско гробље, Зеленгорска, СЦ „Сурчин“, насеље Соко салаш, САЈ, насеље 13. мај, Умка, Остружница (чамац), Младеновац Селтерс, Младеновац Рајковац, Младеновац село, Младеновац град, Сопот центар, Сурчин и Радиофар.

Сузбијање комараца из ваздуха спроводиће се над Младеновцем и широј околини, прецизније Село Младеновац, Рајковац, Селтерс, Међулужје, Границе, Ковачевац Сузбијање одраслих форми комараца из авиона биће спроведено под адекватним временским приликама у периоду од 17:45 до 20:00 часова.

Препарат који се користи за сузбијање комараца регистрован је од стране Министарстава за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа. Безбедан је по здравље људи и животиња, па суграђани не треба да страхују, већ уколико им смета мирис препарата, савет је да се удаље од места где се третман спроводи и да затворе прозоре.

Апелујемо на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Житељи Београда сваког радног дана од 07.00 до 15.00 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца путем електронске поште на адресу ekologija@gradskacistoca.rs