Наставља се сузбијање одраслих јединки комараца

26 јула, 2022

Београд, 26. jул 2022. године –  Сектор екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа“ наставља са акцијама сузбијања одраслих јединки комараца на територији Београда.

У уторак, 27. јула, у термину од 19. 00 до 24. 00 часа акцијама са земље третираће се локалитети: Прогар, Тарзан плажа, Бојчинска шума, Гроцка уз Дунав,  Брестовик, Ново Бежанијско гробље, СЦ „Сурчин“, од Блока 45 ка Остружничком мосту, Сурчинско поље, Виноградска, Бела стена, Ада Хуја, Грочанска ада, обала Дунава ка Ритопеку, Алтина, Плави хоризонти, Школско добро, Земун поље, Нова Галеника, 13. Мај, Батајница, Шангај, Бусије, Радиофар и Гроцка.

Препарат који се користи за термално и хладно замагљивање регистрован је од стране Министарства за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа. 

Апелујемо на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Суграђани сваког радног дана од 07. 00 до 15.00 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца путем електронске поште на адресу ekologija@gradskacistoca.rs