Наставља се сузбијање одраслих комараца

2 јуна, 2022

Београд, 02. jун 2022. године –  Сектор екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа“ наставља са акцијама сузбијања одраслих јединки комараца на територији Београда.

У петак, 03. јуна, у термину од 18. 30 до 24. 00 часа акцијама са земље третираће се локалитети: насип Прогар, Тарзан плажа, Бојчинска шума, насип Прогар – Бољевци – Јаково, СЦ „Сурчин“ – насип од Јакова до блока 45, Забран – Обреновац, Хајд парк, Топчидер, Кошутњак, Плави Хоризонти, Школско добро, Земун поље, Батајница, Шангај, Бусије, Радио фар, Сурчин, Јаково и Бољевци.

Препарат који се користи за термално и хладно замагљивање регистрован је од стране Министарства за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа. 

Апелујемо на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Суграђани сваког радног дана од 07. 00 до 15.00 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца путем електронске поште на адресу ekologija@gradskacistoca.rs