Недеља бесплатног одношења кабастог отпада

3 маја, 2019

ЈКП „Градска чистоћа“ организује акцију бесплатног одношења кабастог отпада која ће уместо уобичајено сваког првог викенда у месецу, овога пута бити продужена и трајати седам дана, почев од 4. до 10. маја.

Према досадашњем искуству доласком пролећа и лепих дана на београдским улицама има највише кабастог отпада, јер почиње сезона грађевинских радова, реновирања и преуређења домова. Зато је „Чистоћа“ одлучила да изађе у сусрет суграђанима и олакша им одношење кабастог отпада током целе наредне недеље. Физичка лица, непотребне кабасте ствари ће моћи да оставе испред својих дворишта или поред најближих контејнера одакле ће их екипе предузећа однети без икакве новчане накнаде током наредних седам дана. Иначе, ова услуга је бесплатна само током првог викенда у месецу, док се другим данима у месецу услуга наплаћује у складу са ценовником ЈКП „Градска чистоћа“.

И током ове продужене акције, суграђани који имају кабасти отпад потребно је да се јаве „Градској чистоћи“ на број телефона 011 3314 131, како би обавестили екипе предузећа о количини отпада и локацији на којој ће га оставити. Радници „Чистоће“ ће убрзо изаћи на терен и уклонити отпад, како се не би гомилао на јавним површинама, тако да приоритет имају суграђани који располажу већим количинама непотребних кабастих ствари. Иначе, у овом предузећу намопињу да у кабасти отпад не спада шут и други грађевински отпад.

„Чистоћа“ апелује на суграђане да искористе ову бесплатну акцију како се кабасти отпад не би гомилао на јавним површинама осталим данима у месецу, када несавесни појединци у жељи да избегну плаћање ове услуге кабасти отпад остављају на за то непредвиђене јавне површине.

Одношење кабастог отпада бесплатно је само за физичка лица. Правни субјекти и предузетници услугу одношења кабастог отпада могу користити кад год имају потребу за тим и по изузетно повољним ценама, а услуга се плаћа по кубном метру однетог отпада и броју утрошених сати. Све информације о ценама и услугама „Градске чистоће“ доступне су и на сајту www.gradskacistoca.rs.