Несрећни случај на депонији „Винча“

21 јула, 2019

На депонији „Винча“ јуче око 12 часова догодио се несрећни случај у којем је настрадао радник фирме „Ескорпи“, који је радио на прикупљању секундарних сировина. Јавно-комунално предузеће „Градска чистоћа“ изражава најдубље саучешће породици несрећно настрадалог радника.
На лице места одмах су изашле увиђајне екипе полиције и инспекције рада, које ће по завршетку истраге дати више информација о узроку несреће.
До несреће је дошло када је возач ЈКП „Градска чистоћа“, обављајући редовне дневне активности, крећући се багером уназад ударио настрадалог радника.

Возилом је управљао искусан и одговоран возач, који има све потребне лиценце за обављање послова машинисте, а током досадашњег ангажмана у нашем предузећу није био учесник ниједног инцидента. Возач је подвргнут алко-тесту који је био негативан, док је несрећено преминули човек био одевен у „ХТЗ“ опрему (светло-зелени прслук). У тренутку инцидента, радник који је изгубио живот налазио се у такозваном „мртвом углу“.
Јавно-комунално предузеће „Градска чистоћа“ испоштовало је све процедуре безбедности на раду, тако да смо уверени да је у питању несрећни случај.