Нови контејнери на  ГО Чукарица

17 јуна, 2022

Београд, 17. jун 2022. године – ЈКП „Градска чистоћа“ наставља акцију замене старих и дотрајалих контејнера поптуно новим, на територији београдских општина.

У току данашњег дана замењено  је 50 дотрајалих џамбо контејнера  у  Пожешкој улици у ГО Чукарица. Ови контејнери су замењени потпуно новим и функционалним контејнерима запремине 3,2 кубика који ће допринети побољшању комуналне услуге одлагања отпада и  позитивно утицати на изглед  престоничких улица.

Џамбо контејнера заузимају мањи део јавне површине, а запримају веће количине отпада. Поклопци ових контејнера су увек затворени па животиње луталице и птице не могу осипати отпад ван контејнера, који се иначе, отвара помоћу ножне папуче што суграђанима знатно олакшава њихову употребу. Поред унапређења комуналних ефеката, џамбо контејнери имају и предност јер не поседују точкиће, па је њихово померање, изузев камионима „Градаске чистоће“, готово онемогућено. Несавесним измештањем контејнера се учесници у саобраћају доводе у опасност, а нова технологија одлагања отпада у џамбо контејнере решава овај проблем.

Замена старих, дотрајалих и оштећених судова за одлагање комуналног отпада новим обавља се редовно. Циљ ЈКП „Градска чистоћа“ је чистији, лепши и здравији град за све његове грађане и посетиоце. Ови судови су градски инвентар и припадају свим Београђанима. Будући да представљају једну од кључних карика у одржавању хигијене града,  ЈКП „Градска чистоћа“ апелује на све грађане да уложе додатни труд како би контејнери остали очувани и у функцији. То значи да у ове контејнере не одлажу шут, кабасти отпад, недовољно угашени пепео и жар што су најчешћи узроци оштећења и изазивања ватре која доводи до њиховог трајног уништења.