Нови контејнери у ГО Вождовац и ГО Чукарица

7 јуна, 2022

Београд, 7. jун 2022. године – ЈКП „Градска чистоћа“ наставља акцију замене старих и дотрајалих контејнера потпуно новим, на територији београдских општина.

У току данашњег дана замењено  је 179 дотрајалих контејнера, од чега 158 у насељу Лекино Брдо, ГО Вождовац и 21 у ГО Чукарица. Ови контејнери су замењени потпуно новим и функционалним контејнерима запремине 1,1 кубик који ће допринети побољшању комуналне услуге одлагања отпада и  позитивно утицати на изглед  престоничких улица.

Сви нови контејнери се отварају помоћу ножне папучице чиме се избегава контакт са поклопцем контејнера, што значи да контејнери након употребе остају затворени.

У главном граду у овом тренутку постоји нешто више од 30. 000 судова за одлагање комуналног отпада у десет градских општина које су у надлежности ЈКП „Градска чистоћа“. 

Замена старих, дотрајалих и оштећених судова за одлагање комуналног отпада новим обавља се редовно. Циљ ЈКП „Градска чистоћа“ је чистији, лепши и здравији град за све његове грађане и посетиоце. Ови судови су градски инвентар и припадају свим Београђанима. Будући да представљају једну од кључних карика у одржавању хигијене града,  ЈКП „Градска чистоћа“ апелује на све грађане да уложе додатни труд како би контејнери остали очувани и у функцији. То значи да у ове контејнере не одлажу шут, кабасти отпад, недовољно угашени пепео и жар што су најчешћи узроци оштећења и изазивања ватре која доводи до њиховог трајног уништења.