Нови контејнери у општини Савски венац

21 септембра, 2022

Београд, 20. септембар 2022. године – ЈКП „Градска чистоћа“ наставља акцију замене старих и дотрајалих контејнера потпуно новим, на територији београдских општина.

Током сутрашњег дана у општини Савски венац на терену ће укупно бити замењена 134 класична надземна контејнера запремине 1.1 метар кубни, са исто толико потпуно нових и функционалних контејнера, истог типа и запремине.

Нове судове за одлагање комуналног отпада ће добити суграђани у улицама: Облаковској, Добропољској, Јована Ристића, Булевару војводе Путника, Ситничкој, Булевару војводе Мишића, Топчидерској, Пионирској, Андре Николића, Аугуста Цесареца, Рајка Митића, Хумској, Горњачкој, Иличићевој, Прокопачкој, Рашкој, Вељка Лукића Курјака и Милана Тепића. Замена старих, дотрајалих и оштећених судова за одлагање комуналног отпада новим обавља се редовно, јер они представљају једну од главних карика у одржавању хигијене града. ЈКП „Градска чистоћа“ апелује на све грађане да правилно одлажу отпад како би контејнери што дуже задржали изглед и функцију. Довољно је да у ове контејнере не одлажу шут и други грађевински отпад, кабасти отпад, недовољно угашени пепео и жар