Оштећен подземни контејнер на Врачару

6 децембра, 2019

ЈКП „Градска чистоћа“ поднеће пријаву против НН лица за уништавање јавне градске имовине. У уторак, 4. децембра, пуштени су у рад подземни контејнери са системом закључавања намењени искључиво за одлагање комуналног отпада генерисаног у домаћинствима дела Његошеве улице на Врачару.

Нажалост, за непуних 48 сати, несавесни појединац револтиран новим комуналним решењем, оштетио је плочу са читачем за откључавање контејнера и против тог НН лица биће поднета прекршајна и кривична пријава.

 

– Неће се толерисати уништавање градске имовине, зато смо одмах реаговали. Већ данас ћемо заменити плочу контејнера како бисмо суграђанима обезбедили неометано одлагање отпада. Заиста се преданим радом и едукацијом трудимо да од Београда направимо престоницу којом ћемо се поносити и у томе нас неће спречити вандализам несавесних појединаца – нагласио је Марко Попaдић директор ЈКП „Градска чистоћа“.

Он је апеловао на правне субјекте, посебно угоститељске објекте, и подсетио их на обавезу склапања уговора са неким од оператера за одношење амбалажног отпада, али и прописе о неопходности судова у које отпад који генеришу треба да одлажу, те да се oваквим поступцима проблем не решава.