Почиње зимски режим прања улица

15 новембра, 2019

Београд, 15. новембар 2019. године – Према Одлуци о одржавању чистоће од 15. новембра престаје редовно прање улица и прелази се на зимски режим рада, те ће се београдске улице прати само ванредно када временски услови то дозволе. ЈКП „Градска чистоћа” ће у зимским месецима улице прати само ако је температура изнад 4°Ц, јер на нижим температурама почиње да се ствара поледица, што може да буде опасно, како за пешаке, тако и за возаче. Веома је важно да се улице перу и у кишним периодима године, јер јака киша на коловозе наноси пуно блата, али и опалог лишћа што је неопходно на прави начин уклонити са улица.

„Редовно прање улица поново почиње 1. априла, али до тад, екипе „Чистоће” ће константно пратити потребе града и докле год временски услови дозвољавају, биће на терену и обављати ванредно прање где год за тиме има потребе. Такође, водиће се рачуна да се прање не обавља у вечерњим сатима, јер су у току ноћи температуре знатно ниже“, објаснио је Марко Попадић, директор ЈКП „Градска чистоћа“ који је данас са председником Надзорног одбора предузећа, др Александром Лучићем и осталим члановима одбора, обукао униформу и изашао на терен како би заједно са комуналним радницима учествовао у акцији прања улица на ГО Земун.

„Наши запослени обављају тежак и сложен посао, а данас сам са њима на терену како бих се уверио у све проблеме на које наилазе и како бисмо пронашли начине да те проблеме и решимо. Захваљујући Граду Београду и успешном пословању „Чистоће“ до краја године поред већ постојећих 25, стиже нам и 25 нових цистерни које ће омогућити да се повећа број екипа које могу истовремено да раде у различитим деловима града. Модерном и новом механизацијом олакшаћемо посао нашим комуналним радницима, а ниво хигијене Београда подићи на виши ниво“, закључио је Попадић.