Подела канти у насељу Рушањ

15 новембра, 2018

Екипе  ЈКП „Градска чистоћа“ на челу са директором Марком Попадићем су 15. новембра 2018. године  у 14 часова почеле са акцијом поделе бесплатних канти за око 1.200 индивидуалних домаћинстава у чукаричком насељу Рушањ. Суграђани су добијали по две канте, зелену запремине 240 литара намењену за одлагање комуналног отпада и плаву исте запремине за одлагање рециклабилног отпада.

– У уским улицама због немогућности постављања контејнера, преласком на технологију одношења отпада путем ПВЦ канти у насељима са индивидуалном изградњом, суграђанима олакшавамо избацивање смећа и побољшамо организацију његовог одношења. Том технологијом се не угрожава безбедност саобраћаја, а и знатно се утиче смањење формирања „дивљих“ депонија у Београду – рекао је Попадић и најавио да ће до краја априла 2019. године такве канте бити подељене и у насељима Велика Моштаница и Железник.

Директор „Чистоће“ је истакао значај поделе канти за одлагање рециклабила подсетивши да се степен повећања рециклаже у Београду значајно подиже управо сепарацијом отпада на месту његовог настанка. Он је апеловао на нове власнике канти да их не користе за одлагање шута, земље или пепела и жара, јер ће тако физички оштети канту.

Акцију поделе канти у Рушњу подржали су и председник општине Чукарица Срђан Коларић као и помоћник председника општине Мирко Стаматовић.

Коларић се обратио присутнима подсетивши да се после прошлогодишње поделе 4.000 канти за индивидуална домаћинства у насељу Сремчица, поделом канти у Рушњу само наставља акција покренута на иницијативу суграђана. Такође је указао и на ефикасност таквог начина одлагања отпада у приградским насељима, и позвао суграђане да воде рачуна о свом животном окружењу.