Подела плавих ПВЦ канти на ГО Земун

29 фебруара, 2020

ЈКП „Градска чистоћа“ и општина Земун су данас отпочели акцију поделе плавих ПВЦ канти за рециклабилни отпад породичним домаћинствима са индивидуалном изградњом на територији општине. Почетку акције присуствовали су директор ЈКП „Градска чистоћа“ Марко Попадић, председник општине Земун Дејан Матић и заменик председника градске општине Земун Дамир Ковачевић.

Током викенда биће подељено око 500 канти, а у плану је да се у наредних неколико месеци подели 26 хиљада канти у ГО Земун.

 

Приликом посете једном од породичних домаћинстава, које је добило канту за одлагање рециклабилног отпада, директор ЈКП „Градска чистоћа“ Марко Попадић је рекао да је ова технологија прикупљања и селектовања отпада до сада показала одличне резултате, јер знатно смањује оптерећење депоније у Винчи.

ЈКП „Градска чистоћа“ жели да укључи сва индивидуална домаћинства у овај систем прикупљања, селектовања и одношења отпада на територији града Београда којих има 146 хиљада. Прва општина коју смо у прошлој години завршили је Чукарица, сада почињемо поделу канти на општини Земун-изјавио је Марко Попадић.

Акција бесплатне поделе канти суграђанима који живе у насељима са индивидуалном изградњом покренута је са циљем да се побољша организација одношења смећа, а и да се реши проблем у уским улицам а где није могуће поставити контејнер.