Подела ПВЦ канти палилулском насељу Браћа Марић

14 априла, 2019

ЈКП „Градска чистоћа” је током викенда 13. и 14. априла поделила ПВЦ канте за нешто више од 200 домаћинстава палилулског насеља Браћа Марић. Суграђанима је на употребу предато више од 400 канти за потребе одлагања класичног комуналног, али и канте за одлагање рециклабилног отпада.
Свако домаћинство је добило по две ПВЦ канте – плаву намењену одлагању рециклабилног отпада и зелену за класично кућно смеће. Канте су запремине 240 литара, а акција бесплатне поделе канти суграђанима који живе у насељима са индивидуалном изградњом покренута је са циљем да се побољша организација одношења смећа и да се реши проблем у уским улицама где није могуће поставити контејнере. Суграђанима ће знатно бити олакшано само одлагање, али и избацивање отпада, чиме ће имати квалитетнију комуналну услугу. Канте су намењене само за одлагање комуналног и рециклабилног отпада, због чега се апелује на њихове власнике да канте не користе за одлагање шута, земље, пепела и жара, јер то доводи до трајног оштећења канте коју ће морати да замене о сопственом трошку.
Током уручења канти, суграђанима ће бити предочена динамика пражњења и одвожења смећа, тако да је једина њихова обавеза да одређеним даном у недељи канте остављају испред својих капија, на улици, јер радници „Чистоће” немају право да улазе на приватан посед. Суграђани који не буду у могућности да канте преузму током ове поделе, накнадно се могу јавити Погону Палилула како би добили канте за своје  домаћинство.