Поделa рециклажних канти домаћинствима на ГО Сурчин

9 децембра, 2021

Београд, 9. децембар 2021. године – ЈКП „Градска чистоћа” током дана викенда 11. и 12. децембра почиње поделу плавих  ПВЦ канте за домаћинства на територији  ГО Сурчин. Акција ће трајати неколико викенда, док се не заврши подела канти за око 6.000 домаћинстава у Сурчину.

У овом делу Београда домаћинства већ поседују зелену канту за одлагање класичног комуналног отпада, а поделом и плавих канти намењених одлагању рециклабила суграђани из Сурчина ће моћи на једноставан, али ефикасан начин да се прикључе систему рециклаже и њене мреже која се значајно шири у Београду.

Током уручења канти, које ће бити обављено од 08.00 до 14.00 часова, суграђанима ће бити предочена динамика пражњења и одвожења смећа, тако да је једина њихова обавеза да одређеним даном у недељи канте остављају испред својих капија, на улици, јер радници „Чистоће” не улазе у приватан посед. Они који не буду у могућности да канте преузму током ове поделе, накнадно се могу јавити погону ЈКП „Градска чистоћа“ Земун, како би договорили преузимање канте за своје домаћинство.

Овом технологијом суграђанима се олакшава одлагање отпада и пружа квалитетнија комуналнс услуга. На тај начин заједно са суграђанима бринемо о животној средини, подижемо свест о важности рециклаже и радимо на њеном омасовљавању у Београду.