Породицe Арсић и Дракулић, „најрециклосаурус“ породицe јануара и…

25 марта, 2021

Београд, 25. март 2021. година – ЈКП „Градска чистоћа“ наградило је породицу Арсић из Земуна и породицу Дракулић са Бежанијске косе, избором за „најрециклосаурус“ породицу јануара и феруара 2021. године. Породице Арсић  и Дракулић су забележиле на који то начин рециклирају отпад у својим домовима и фотографије доставиле на званични профил предузећа на друштвеној мрежи „Инстаграм“.

ЈКП „Градска чистоћа“ спроводи едукативну акцију под слоганом „Покажи како рециклираш“ са циљем да мотивише што више домаћинстава у Београду да, уколико већ нису, у својим домовима почну селекцију отпада и тако дају допринос развоју рециклаже и очувању животне средине.

Сваког месеца током 2021. године ЈКП „Градска чистоћа“ ће наградити по једну београдску породицу сетом за одлагање рециклажног отпада за кућну употребу и играчкама „рециколосаурусима“ који су већ постали заштитни знак рециклаже у Београду, а посебно су занимљиви малишанима. За јануар и фебруар 2021. године, захваљујући одговорном понашању према отпаду, чему уче и најмлађе чланове, нагрду су понеле породице Арсић и Дракулић.

„Упркос доступности различитих могућности за учешће у рециклажи, Београд још није стигао до нивоа који имају друге светске метрополе по питању прикупљања рециклабила. Трудимо се да на различите начине едукујемо најпре најмлађе суграђане, а потом и оне старије о важности очувања животне средине и ширењу рециклажне мреже. Епидемиолошка ситуација нас, нажалост, јесте успорила у пројектима који се тичу управо едукације и зато смо осмислили акцију која излази из оквира образовних установа, где су нас најмлађи суграђани пре епидемије најчешће затицали. Честитам породицама Арсић и Дракулић и надам се да смо им сетом за рециклажу олакшали процес селектовања и складиштења рециклабила, а најмлађе чланове обрадовали играчкама које ће их подсећати да је очување животне средине нша зајеничка одговорност. Зато позивам остале Београђане да и они следе пример породица Арсић и  Драгуклић“, рекао је Марко Попадић, директор ЈКП „Градска чистоћа“. Сви заинтересовани за учешће у акцији „Покажи како рециклираш“, видео записе и фотографије којима приказују на који начин рециклирају у свом дому, могу послати електронском поштом на адресу infocentar@gradskacistoca.rs или на gradska_cistoca, званични профил предузећа на друштвеној мрежи „Инстаграм“.