Радници „Чистоће“ непрекидно уклањају снег

3 јануара, 2019

Више од 450 комуналних радника са неопходним возилима и механизацијом непрестано ради на рашчишћавању и уклањању снега са београдских јавних површина које су у надлежности ЈКП „Градска чистоћа“, а што обухвата пешачке зоне, прилазе пешачким прелазима, јавна степеништа, пасареле, подземне пролазе и њихове прилазе и тротоаре шире од пет метара.

У координацији са Штабом за ванредне ситуације, услед снежних падавина, радници ЈКП „Градска чистоћа“ ће, у две продужене смене од по 12 часова, радити и на посипању соли, како би град и суграђани могли несметано да функционишу.

Поред чишћења снега, екипе „Чистоће“ редовно обављају и своју основну делатност одвожење смећа са територије Београда. Због падавина и ниске температуре ствара се и поледица, што свакако отежава рад, те ће сам процес пражњења судова у појединим деловима града бити нешто спорији.

У стрмим и уским, или улицама које имају контра нагиб, одношење смећа је иначе знатно отежано и у данима када нема снега и леда, тако да ће одношење смећа у отежаним условима захтевати и ванредна ангажовања. Тамо где услови терена током падавина не дозвољавају проходност камионима ЈКП „Градска чистоћа“, комунални радници ће бити приморани да смеће из контејнера празне ручно или ће морати да контејнере изгурају уз стрме улице до камиона како би их испразнили.

И поред отежаних услова рада, екипе „Чистоће“ ће на терену бити даноноћно и дати све од себе да посао ураде максимално брзо и професионално, а суграђане молимо само за мало стрпљења и разумевања.