„РЕЦИКЛОСАУРУСИ“ – БЕСПЛАТНЕ ПОЗОРИШНЕ ПРЕДСТАВЕ ЗА ДЕЦУ

12 септембра, 2020

Београд, 11. септембар 2020. године – ЈКП „Градска чистоћа“, поред бројних активности на терену и акција које организује са циљем подизања свести целокупне јавности о значају рециклаже, за најмлађе Београђане организује и бесплатну едукативну позоришну представу „Рециклосауруси“.
Возила „Градске чистоће“ су већ годину дана брендирана „рециклосаурусима“, ликовима из истоименог цртаног филма, који преносе поруке важне за очување животне средине. Како би што боље пренели поруку најмлађима Позориште „Хајде обрадуј дан“ је оживело јунаке из цртаћа и осмислило едукативну позоришну представу у којој су деца уживала у претходном периоду.

Због великог интересовања малишана „Чистоћа“ је одлучила да организује додатне термине, тако да ће се представа играти и у суботу и недељу, 12. и 13. септембра у „Студентском граду у терминима од 10, 11 и 12 часова. Металосаурус, папиросаурус и пластикосаурус са Николицом Чистилицом очекују децу и у Спортском центру „Олимп“ 13. септембра у два термина од 18 и 19 часова. Представа траје 45 минута, а деца ће, забављајући се, научити зашто се отпад рециклира и колико је то важно за очување здраве животне средине.
Родитељи не морају да се пријављују, већ је довољно да доведу своје малишане уз обавезне заштитне маске, како би били испуњени сви услови за здравствену безбедност посетилаца, а које налаже тренутна  епидемиолошка ситуација.