Срамни снимак: „Тиктокер“ исмевао комуналног радника „Чистоће“

6 јануара, 2021

Београд, 06. јануар 2021. године: ЈКП „Градска чистоћа“ осећа моралну обавезу да реагује и оштро осуди бесрамни покушај корисника друштвене мреже „ТикТок“, који се јавности кроз овај вид медија представља под надимком „лудибратт“, да зарад сопствене популарности покуша да понизи нашег комуналног радника.

Тај „тиктокер“ је на свом профилу објавио видео запис у ком се најпре подсмева, а затим с леђа притрчава комуналном раднику и отима му из руку метлу и ђубровник, у тренутку у ком запослени у ЈКП „Градска чистоћа“ обавља свој посао у Кнез Михаиловој улици у центру Београда.

„Иако овај видео запис више говори о личности која се јавности представља као „лудибратт“, него што понижава нашег комуналног радника, морамо реаговати у оваквим ситуацијама. Нажалост, сведоци смо честих вербалних, али и физичких напада на раднике „Чистоће“, што је недопустиво, јер се ради о људима који обављају одговоран, али изнад свега тежак посао. Ти људи су на улицама 24 часа дневно без обзира на празнике и временске услове, како би Београд одржавали чистим. Срамотно је што некоме представља задовољство или сматра духовитим покушај да понизи некога ко часно, поштено и вредно ради у корист свих грађана Београда“ каже директор
ЈКП“Градска чистоћа“, Марко Попадић.

Ни једно људско биће не сме бити предмет подсмеха и јавног омаловажавања, а како се овакав инцидент у будућности не би поновио ЈКП „Градска чистоћа“ ће у циљу заштите запослених упоребити сва расположива правна средства како би овај поступак био на одговрајући начин
санкционисан.
Из предузећа апелују на суграђане да се са поштовањем односе према људима који свакодневно брину о хигијени главног града Србије, јер они то заслужују посебно ако се објективно сагледа тежина и обим посла који обављају.
ЈКП „Градска чистоћа“ се често одазива на позиве суграђана и медија и узима учешће у различитим пројектима па апелујемо на кориснике друштвених мрежа да се и они, уколико им је потребна сарадња са предузећем, најпре обрате ЈКП „Градска чистоћа“.

Такође, апелујемо на кориснике друштвених мрежа да свој утицај искористе за позивање јавности на учеśће у рециклажи и промовисању правилног одлагању отпада, а тиме дају добар пример за одговорно понашање које ће младима у будућности донети много више ко.