СУЗБИЈАЊЕ КОМАРАЦА СА ЗЕМЉЕ И ЗА ДАНЕ ВИКЕНДА

25 јуна, 2021

Сектор екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа“  наставља и сутра акцију сузбијања одраслих форми комараца уређајима са земље на јавним површинама на територији града Београда.

Третман  сузбијања комараца спроводиће се  у периоду од 20.00 до 24:00 часа на следећим локацијама Сунчани брег, Стражевица, Кијево, Пиносава и Авала, Зуце, Бели поток, Сопот -Дрлупа, Рогача, Сопот – Дучина, Стојник, Бабе, Парцани, Сопот –  Губеревац, Слатина, Сибница, Сопот -Неменикућа, Ђуринци уз Космај, Шупља Стена, Трешња, Раља, Канарево брдо, Миљаковац, Ресник, Железник, Сремчица, Рупчине и Беле воде.

Препарат који се користи за сузбијање комараца регистрован је од стране Министарстава за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа. Безбедан је по здравље људи и животиња, па суграђани не треба да страхују, већ уколико им смета мирис препарата, савет је да се удаље од места где се третман спроводи и да затворе прозоре.

Апелујемо на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција.