СУЗБИЈАЊЕ КОМАРАЦА СА ЗЕМЉЕ

6 септембра, 2021

Београд, 6. септембар 2021. године – Сектор екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа“ ће сутра, 7. септембра уколико временске прилике дозволе наставити акције сузбијања одраслих јединки комараца уређајима са земље на јавним површинама територије града Београда.

Акција сузбијања комараца обављаће се од 18.00 часова до поноћи и обухватиће локације Ада Хуја, Вишњица уз Дунав, Земун – Доњи град, Земун – Горњи град, Ретензија, Павиљони, Блок 44,45, Блок 70,70А, Дорћол, Ушће, Старо сајмиште и Земун поље.

Апелујемо на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Препарат који се користи за сузбијање комараца регистрован је од стране Министарстава за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа. Безбедан је по здравље људи и животиња, па суграђани не треба да страхују, већ уколико им смета мирис препарата, савет је да се удаље од места где се третман спроводи и да затворе прозоре.

Житељи Београда сваког радног дана од 07.00 до 15.00 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца путем електронске поште на адресу ekologija@gradskacistoca.rs