Сузбијање одраслих форми комараца 24. мај 2021. године

24 маја, 2021

ЈКП „Градска чистоћа“ Београд, Сектор екологије и унапређења животне средине ће у понедељак 24. маја 2021. године спровести реализацију мера контроле и смањења популације комараца на јавним површинама на територији града Београда.

Акција сузбијања одраслих форми комараца уређајима са земље ће се спроводити у периоду од 18-24 часова и обухватиће следеће локације:

– Насип Сава од Прогара до Јакова, Винча, Ритопек уз Дунав, Гроцка, Брестовик уз Дунав, Авала, Трешња, Степин Луг, Миљаковачка шума, Липовичка шума, Гроцка 1, Гроцка 2, Винча 1, Винча 2, Блок 44 и 45, Блок 70 и 70А, Старо сајмиште, Парк пријатељства, Ушће, Ретензија, Доњи град – Земун, Горњи град-Земун, Сава мала-од моста на Ади, Београд на води до 13. мај, Доњи и Горњи град Калемегдан, Стари град-Дорћол, Ледине 1, Ледине 2, Ледине 3.

За потребе мера контроле брoјности комараца на територији града Београда, биће ангажоване стручне екипе ЈКП „Градска чистоћа“ Београд – Сектора екологије и унапређења животне средине

Третман ће се спровести уколико временске прилике то дозволе. Према хидрометeоролошкој прогнози климатски услови ће бити повољни за хемијски третман одраслих форми комараца.

Користиће се препарат који је регистрован од стране Министарстава за заштиту животне средине и који је уписан у Привремену листу биоцидних производа. Препарат ће се користи према упутству произвођача. Третмани ће се спровести уређајима са земље: димни генератор за термално замагљивање-VECTOR FOG H500F и ULV Aerosol Generator IGEBA тип U 15 HD-M. Молимо грађане да нам омогуће несметан рад, такође молимо пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења третмана.