Током викенда бесплатно одношење кабастог и електронског отпада

2 децембра, 2022

Београд, 2. децембар 2022. године – ЈКП „Градска чистоћа“ током дана викенда 3. и 4. децембра организује акцију бесплатног одношења кабастог и електронског отпада.

Током ове традиционалне акције коју предузеће спроводи сваког првог викенда у месецу, суграђани непотребне кабасте и електронске предмете попут: кауча ормара, комода, столова, старих телевизора, рачунара, фрижидера, шпорета и других кућних апарата, могу да одложе поред контејнера или испред својих дворишта, одакле ће их екипе „Чистоће“ у потпуности бесплатно уклонити.

О количини отпада и локацији на којој ће кабасти и електронски отпад бити остављен потребно је обавестити ЈКП „Градска чистоћа“, како би га екипе предузећа у најкраћем року преузеле и спречиле његово гомилање или заузеће тротоара. Суграђани то могу учинити радним данима пре организоване акције одношења кабастог отпада у термину од 7.00 до 13.30 часова, али и током самог викенда у термину од 7.00 до 13.30 часова, позивом на број општине којој припадате.

ЈКП „Градска чистоћа“ апелује на суграђане да искористе ову акцију како се кабасти и електронски отпад не би гомилао на јавним површинама осталим данима у месецу када се та услуга наплаћује. Одношење кабастог и електронског отпада бесплатно је само за грађане Беoграда, док правни субјекти и предузетници услугу одношења кабастог и електронског отпада могу користити кад год имају потребу за тим по изузетно повољним ценама, а услуга се наплаћује по кубном метру однетог отпада и броју утрошених сати.

Подсећамо суграђане да шут и столарија, односно врата и прозори, не спадају у кабасти, већ у грађевински отпад, а услуга одношења те врсте отпада се наплаћује у складу са ценовником ванредних услуга ЈКП „Градска чистоћа“. Све информације о ценама и услугама предузећа доступне су на сајту www.gradskacistoca.rs.